Πολύ... μπροστά από την εποχή τους ήταν μια ομάδα ληστών στο Αμβούργο. Για την ακρίβεια... πέντε μήνες!
Ένας πελάτης ταξί πλήρωσε τον οδηγό με δύο περίεργα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ,  τα οποία έμοιαζαν με τα καινούρια των 5 ευρώ, ήταν αλλόκοτα αλλά γνήσια και ο πελάτης τον διαβεβαίωσε πως ήταν τα χαρτονομίσματα της νέας σειράς.
Είχε δίκιο, με τη λεπτομέρεια ότι ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει...

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη. Ο ταξιτζής πήρε τα χαρτονομίσματα επειδή ήταν τόσο διαφορετικά από τα κανονικά που θεώρησε αδύνατο να ήταν πλαστά.
Ο οδηγός ταξί είχε δίκιο που πίστεψε τον επιβάτη ότι ήταν τα καινούρια χαρτονομίσματα. Το πρόβλημα προέκυψε όταν πήγε στην τράπεζα: Εκεί oι υπάλληλοι τα αναγνώρισαν μεν ως αυθεντικά, αλλά προς έκπληξή του τον ενημέρωσαν ότι τα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορήσουν μετά τις 23 Σεπτεμβρίου.
Η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank) έδωσε την εξήγηση στο μυστήριο με επίσημη απάντησή της στο Spiegel. Τα χαρτονομίσματα ήταν κλεμμένα από ιδιωτική εταιρεία που κατασκευάζει και ενημερώνει μηχανήματα που κάνουν έλεγχο γνησιότητας.
Η Bundesbank δίνει ως «δάνειο» τα νέα χαρτονομίσματα σε τέτοιες εταιρείες αρκετούς μήνες νωρίτερα, ώστε να έχουν επικαιροποιήσει εγκαίρως τα συστήματά τους.
Από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας είχαν κλαπεί 700 τέτοια χαρτονομίσματα. Οι δράστες μάλιστα έχουν ήδη εντοπιστεί και έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί 89 τέτοια χαρτονομίσματα.

Επικοινωνία

Σας παρέχουμε τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας:

  • Τηλέφωνο: 2710 226220
  • Whats Up: 697 4033406
  • Email: info papaki taxitripolis.gr
  • Website: www.taxitripolis.gr
  • Διεύθυνση: Κύπρου 1, Τρίπολη

 

Visitors

Today6
Yesterday13
This week45
This month164
Total16494

Search

© Copyright 2015 - TaxiTripolis.gr | ℗ John Kappas | Friday the 19th. - Templates Joomla 3.3